Twee lieren

Niveau aanduiding: 1=makkelijk, tot 6=moeilijkCome with me to the West, Cecilia Unsworth

nr. 5-22

Voor sopraan of altlier. En bundel met traditionele liederen en melodieën van de Hebriden, Schotland, Ierland, Wales en Engeland. Ook goed te spelen door twee beginnende lierspelers of lier orkest met mensen van verschillende niveaus.

Niveau lier solo 4-5, lier duo 1-4

16e eeuwse luitmuziek met variaties, Beatrijs Gradenwitz

nr. 2-08

Voor twee sopraanlieren, de tweede stem past ook op een altlier.

Niveau: 3-4

Heel de spelende mens, Rob van Asch

nr. 5-23

Afrikaanse en Indiaanse liedjes en dansen, om te zingen, te spelen en te dansen met twee- en driestemmige lierbegeleidingen. 

Niveau: 1-3

Fünf Kleine Fantasien, Pervez Mirza

nr 5-23

Vijf kleine juweeltjes, modern maar toch met een tonale basis. Voor sololier en altlier. 

Niveau: 3-4

Orhpeus Reigen seliger Geister, Raimund Schwedeler

nr. 4-02

Variaties op een thema van Gluck, voor sopraan en altlier. Er is ook een versie voor twee sopraanlieren en een altlier opgenomen.

Niveau: 6

Prelude, Norbert Visser

Oorspronkelijk voor harplier solo geschreven, maar komt beter tot zijn recht op sopraan en altlier (harplier). Er zijn twee versies, de eerste is voller met veel tertsen, ook geschikt voor drie lieren, de tweede vereenvoudigde versie is geschikt voor twee spelers. 

Niveau: 6

Sonate met vijf tonen, Norbert Visser

Geschreven voor c en a fluit, klinkt heel goed op twee lieren. Iedere stem heeft een omvang van vijf tonen. Door de ritmische speelsheid is het een boeiend stuk voor beginnende lierspelers. 

Niveau: 1-2

Zes inventiones, Toon Spijker

nr. 6-01

Voor sopraanlier en sololier, voor gevorderde spelers. Voor lier gecomponeerd in 1994.

Deze muziek is modern, maar toch heel toegankelijk in klank. De componist, die ook organist is, heeft een warm vol klankidioom.

Niveau: 4-5

Good night ladies, Petra Rosenberg

nr 3-16

Engelse liederen voor één of twee lieren met tekst, aangevuld met solostukjes en variaties op de liederen. Ook voor lier solo te spelen niveau 4.

Niveau: melodiestem 1- 2, begeleiding 2-3

Die Gedanken sind frei, Petra Rosenberg

nr 2.17

Dit boek is een verzameling en bewerking van Duitse liedjes, ontstaan voor Huize Valckenbosch, Elk lied is in twee versies afgedrukt. De eerste versie voor lier solo op één balk tweestemmig zonder tekst; de tweede versie om te zingen en te spelen; de melodie met coupletten op één balk en de begeleiding op de tweede balk. Hierdoor is het boek ook geschikt voor beginnende lierspelers. Er staan ook een aantal instrumentale variaties en tussenspelen in.

Niveau: melodiestem1- 2, begeleiding 2-3