· 

Nieuwsbrief maart 2022

Lierrondbrief maart 2022

 

 

Beste mensen,

Het is lang geleden dat jullie iets van ons gehoord hebben. Door corona hebben veel activiteiten stilgelegen, maar er zijn nu weer activiteiten te melden.

 

Onze website is geheel vernieuwd, neem snel een kijkje op: www.wega-lier.nl

Als je iets organiseert met de lier, laat het ons dan weten, dan zetten we het op de agenda.

 

Er heeft een bestuurswisseling plaatsgevonden: we hebben afscheid genomen van Mariëtte Burm en hebben Cornelia Wiemers welkom geheten als nieuw bestuurslid.

Na 7 jaar hebben we afscheid genomen van Mariëtte. Zij kreeg steeds meer last van een terugkerende blessure aan haar schouder/arm, en heeft tenslotte de lier vaarwel moeten zeggen. Zij richt zich nu meer op het zingen en het leiden van koren en niet te vergeten op haar kleinkinderen! Mariëtte: hartelijke bedankt voor je vreugdevolle inzet voor de lier en al het werk dat jij stilletjes achter de schermen hebt verricht!

 

Ons nieuwe bestuurslid is Cornelia Wiemers. Zij is voor velen een bekend gezicht, niet alleen als enthousiast lierspeler en muziektherapeut in Noord Holland, maar ook als medeorganisator van de lierconferentie in 2018 in Zeist.

Zij heeft een lierdocenten-netwerk in het leven geroepen dat jaarlijks bijeenkomt om te studeren en ervaringen uit te wisselen. Ook is zij de motor achter de nieuwe web-site.

 

De samenspeelgroep o.l.v. Reinier Steinbuch is steeds bij elkaar geweest. De groep repeteert maandelijks een zaterdagochtend in Zeist. Als je belangstelling hebt kun je alltjd aansluiten: steinbuch66.gmail.com

 

Ten slotte wordt er een grote wereld-lierconferentie voorbereid in Tsjechië, van 7 t/m 14 augustus, die wegens corona vorig jaar niet is doorgegaan. Zie voor alle informa9e:

www.lyra-symposium.cz

 

Adema Huitema

Anna Littel

Cornelia Wiemers

Floortje Bedaux

Petra Rosenberg